Dintre toate mobilierele dintr-o casă sau un birou, mocheta are cel mai direct trafic care contribuie la acumularea de murdărie și uzură generală. Este important să păstrați mocheta curata si bine întreținuta, nu numai pentru a păstra aspectul nou, ci și pentru a-i crește longevitatea.

Mocheta trebuie curățata profesional o dată sau de două ori pe an, în funcție de cantitatea de trafic pietonal din biroul tau.

Administratorii si office managerii ar trebui să se asigure că se aspiră mocheta cel puțin o dată pe săptămână între curățările profesionale.

Avantajele curățării mochetelor

 1. Prelungeste durata de viata a mochetei tale
  Un beneficiu major al unui serviciu profesional de curățare a mochetelor este că vă ajută să prelungiți durata de viață a mochetei dumneavoastră. De-a lungul timpului, murdăria, praful, alergenii și alte resturi se acumulează în mocheta și se încorporează în fibre, ceea ce poate provoca în cele din urmă divizarea și deteriorarea fibrelor. Eliminarea acestui acumulat de murdărie și resturi va ajuta la îmbunătățirea longevității mochetei, deoarece praful și alte resturi sunt mai susceptibile de a adera la o mocheta murdara decât una curata.

Curățătorii profesioniști de mochete si covoare folosesc de obicei metode de curățare care implică extracția apei calde pentru a îndepărta eficient resturile din adâncul fibrelor și pentru a lăsa mocheta sau covorul igienizate. Personalul de la curatenie pot ajuta, de asemenea, la scăderea acumulării de resturi din covor între curățări prin aspirarea regulată.

 1. Contribuie la un mediu mai sănătos
  O mocheta curata va contribui la un mediu curat, fără alergeni

Unele dintre praful și alergenii care se prind în fibrele mochetei se pot îndrepta spre aerul de respirație, unde pot provoca probleme respiratorii, reacții alergice și alte probleme de sănătate. Temperatura ridicată a apei folosită de majoritatea profesioniștilor în curățarea covoarelor si mochetelor distruge acești alergeni, astfel încât aceștia să nu mai reprezinte o amenințare pentru sănătate și să lase suprafața covorului sau mochetei complet igienizată.

 1. Îndepărtarea completă a murdăriei și a bacteriilor
  Deși este mult mai ușor să aspirați decât să angajați un serviciu de curățare a covoarelor , aspiratorul va elimina doar murdăria de la suprafață. Deci, toate acele resturi care au devenit înglobate în fibre vor rămâne acolo până când vor primi tratament profesional.

În timp, acest lucru va provoca uzura excesivă a fibrelor, deteriorându-se mai repede. Bacteriile din covor pot crea, de asemenea, mirosuri, ceea ce face mai dificilă respirația pentru cei care se luptă cu astmul sau alergiile.

 1. Elimină petele de covor
  Un alt mare avantaj oferit de curățarea profesională a covoarelor si mochetelor este că pot elimina petele dure. Folosind metoda de extracție a apei calde, profesioniștii pot elimina petele din toate următoarele:
 1. Fără reziduuri
  În timp ce aspiratoarele nu lasă reziduuri, unele mașini de curățat covoare o fac. Dacă echipamentele sau produsele sunt vechi sau mai ieftine, acestea pot fi ineficiente și pot lăsa o parte din soluția de curățare.

Pe de altă parte, echipamentul folosit de profesioniștii în curățenie este întotdeauna actualizat și folosește produse de curățare comerciale pentru a restabili covoarele într-o stare nouă. De asemenea, utilizează tehnica de extracție a apei calde pentru a obține cele mai bune rezultate, lăsând fibrele libere de orice murdărie și pete.

 1. . Reduce efectele liniilor de trafic

  Curățarea covoarelor poate reduce efectele liniilor de trafic, extinzându-și durata de viață în zonele cu trafic intens.

Zonele de mochetă care primesc trafic semnificativ pe jos, inclusiv holuri, camere de zi, bucătării etc., se vor deteriora mult mai repede decât cele din dormitoare sau sub canapele. Acest lucru se datorează faptului că murdăria este în mod constant urmărită în aceste zone și este posibil să fi observat chiar că aceste zone sunt mai întunecate decât altele.

Dar avantajul curățării covoarelor este că vor îndepărta murdăria și vor încetini efectele acestor „benzi de circulație”. Zonele întunecate ale covorului vor fi eliminate și fibrele vor fi refăcute.

 1. Îmbunătățește aspectul general al spatiului
  Știați că mocheta este cel mai mare mobilier dintr-o cameră? De asemenea, este cel care primește cea mai mare utilizare. Are sens, dar nu mulți oameni se gândesc prea mult la cât de mult murdărie este urmărită în fiecare zi.

Deși s-ar putea să nu o observați la început, în timp camera poate părea murdară și depășită doar de starea covorului. Curățarea profesională a covoarelor poate păstra nu numai fibrele ca un aspect nou, ci poate îmbunătăți estetica camerei.

Dacă sunteți interesat să vă curățați profesional covorul, contactați profesioniștii locali din domeniul curățeniei pentru a stabili o întâlnire pentru casa dvs. astăzi!

Categories: Sfaturi utile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *