Pardoselile cu gresie pot fi durabile și ușor de întreținut, dar nisipul și praful

pot zgâria suprafața dacă nu sunt îndepărtate. Dacă nu vă curățați pardoselile de gresie, acestea pot suferi daune permanente. Mai mult decât atât, plăcile murdare pot face ca o cameră altfel curată să pară murdară, mai ales că chitul se întunecă în timp, deoarece absoarbe murdăria.

Curatarea pardoselilor din gresie


Pardoselile din gresie ceramică sunt o alegere perfectă pentru zonele care văd mult trafic pe jos, umezeală sau murdărie. Deoarece țigla dvs. este probabil într-o cameră bine folosită, este posibil să fie nevoie de puțină grăsime pentru cot pentru a o străluci din nou. Înainte de a începe, îndepărtați toți pantofii, covoarele, mobilierul și orice altceva care vă poate împiedica în timp ce curățați. Apoi urmați acești pași:

Îndepărtați murdăria liberă, nisipul și alte resturi cu un aspirator sau o mătură.
Folosiți un card de credit vechi sau un cuțit de chit din plastic pentru a zgâria orice reziduu lipicios de pe plăci.
Umpleți o găleată cu apă fierbinte, o jumătate de cană de oțet și o jumătate de lingură de săpun pentru vase. Nu folosiți prea mult săpun, altfel reziduurile cu săpun vă vor face pardoselile să pară plictisitoare.
Înainte de a curăța mopul, clătiți capul de mop sub apă curentă fierbinte pentru a îndepărta resturile de la ultima utilizare.
Ștergeți pardoselile din gresie cu apă cu săpun. După ce ați terminat, urmăriți ștergând cu apă fierbinte simplă.
Puteți lăsa podeaua să se usuce la aer, dar uscarea ei cu o cârpă sau un prosop curat va îndepărta și mai mult murdărie și va preveni petele de apă.


Cum se curăță gresia

Pardoselile din plăci ceramice vor arăta la fel de bine ca și chitul care o ține împreună. Proprietarii de case pot închiria mașini de curățat chit de la magazinele de fierărie care folosesc abur fierbinte pentru a curăța în profunzime chitul. Cu toate acestea, dacă doriți o metodă de bricolaj, cel mai bun mod de a curăța chitul este detaliat mai jos:

Se amestecă o găleată de apă cu înălbitor de oxigen sub formă de pudră conform instrucțiunilor de pe sticlă. Acest tip eficient de înălbitor are un compus chimic diferit de înălbitorul cu clor și este netoxic și sigur în culori. De obicei, îl puteți găsi în culoarul de curățare la orice magazin alimentar sau hardware.
Aplicați soluția pe liniile de mortar fie cu o sticlă de pulverizare, fie cu o perie de curățare. Pentru mortarul care este foarte murdar, preferăm să folosim ambele metode de aplicare.
Lăsați soluția să se așeze pe mortar cel puțin 30 de minute. Cu cât aștepți mai mult, cu atât mai bine. Ionii de oxigen din soluția de înălbitor continuă să funcționeze până la șase ore.
Odată ce soluția de înălbitor s-a îmbibat, folosiți o perie rigidă din nailon sau o periuță de dinți veche pentru a freca liniile de mortar. Frecați o mică zonă de mortar la un moment dat și îndepărtați apa murdară cu un prosop în timp ce mergeți.
Odată ce toate liniile de mortar sunt curate, clătiți zona cu apă proaspătă și uscați-o cu o cârpă curată.
După ce ați terminat și podeaua este uscată, utilizați un etanșant pentru chitu pentru a menține chitul curat.
Puteți înlocui înălbitorul de oxigen cu un amestec de oțet alb și fie suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu. Pe baza experienței noastre, soluția de înălbitor necesită cea mai mică cantitate de spălare și este cea mai eficientă.

Servicii de curățenie profesionale
Majoritatea spatiilor de birouri au astăzi mai multe tipuri de podea. De asemenea, vă oferim sfaturi despre cum să curățați podelele din lemn de esență tare, plintele și multe alte suprafețe .

Păstrarea unui birou curat cere un volum mare de de muncă, iar timpul dvs. este valoros. Dacă preferați să petreceți timpul făcând ceea ce vă place, OfficeClean este aici pentru a vă ajuta. . Aflați mai multe despre serviciile noastre de curățenie .

Contactati-ne sau solicitați o estimare GRATUITĂ online.

Categories: Sfaturi utile

1 Comment

A WordPress Commenter · 22/07/2021 at 8:33 pm

Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *